رئیسجمهور آمریکا روز پنجشنبه ۲۰ ژوئن در دومین اظهارنظر دربارۀ اقدام سپاه پاسداران در سرنگون کردن یک فروند پهپاد تجسسی ایالات متحده اعلام کرد که ممکن است این اتفاق حاصل خطای انسانی باشد.فرمانده کل سپاه پاسداران، گفت که سرنگون کردن پهپاد آمریکا حامل این پیام است که مرزها خط قرمز ماست و هر دشمنی به آن تعرض کند، برنخواهد گشت و نابود خواهد شد.
یک مقام آمریکایی به رویترز گفته است که پهپاد ساقط شده از نوع ترایتون MQ-4C بوده است و با یک موشک زمین به هوا از سوی ایران ساقط شده است. تایید خبر ساقط شدن پهباد آمریکایی با موشک ایرانی، از سوی مقامات آمریکایی، نگرانی ها از رویارویی نظامی مستقیم میان تهران و واشنگتن را افزایش داده است.
تحرکات دیپلماتیک مقامات کشورهای جهان درباره بحران و تنش در خاورمیانه و رایزنی با سران کشورهای منطقه افزایش یافته است. در پی سفر امیر کویت به بغداد و تاکید کویت بر لزوم کاهش تنش در منطقه، مشاور ارشد رئیس جمهور فرانسه نیز وارد ایران شد. از سوی دیگر آمریکا همچنان به جنگ روانی خود برای ایران هراسی ادامه می دهد.
آنگلا مرکل صدراعظم المان مدعی شد شواهد قوی وجود دارد که ایران به دو نفتکش در دریای عمان حمله کرده است و گفت: «ما این اقدامات را خیلی جدی تلقی می کنیم و شواهد قوی در این ارتباط وجود دارد.»وی همچنین درباره پیامدهای نقض برجام به ایران هشدار داد.
سخنان معاون وزیر خارجه روسیه در پی اظهارات پاتریک شاناهان سرپرست وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا بیان شده که گفته است واشنگتن به نیروهایش در خاورمیانه یک هزار سرباز اضافه می کند. سرگئی ریابکوف همچنین افزود: «آنچه شاهدش هستیم تلاشهای مداوم و بی پایان آمریکا برای افزایش فشارهای روانی، اقتصادی و البته نظامی بر ایران به شیوهای تحریک آمیز است
«پاتریک شاناهان» سرپرست وزارت دفاع آمریکا گفت: اجازه اعزام 1000 نظامی بیشتر به خاورمیانه با اهداف دفاعی داده شده و این اقدام به خواسته فرماندهی مرکزی و پیشنهاد رئیس ستاد مشترک و البته با رایزنی با کاخ سفید نیز بوده است و تصمیم اعزام نظامیان بیشتر به خاورمیانه با هدف تضمین سلامت نظامیان در منطقه و حمایت از منافع ملی است.
دکتر لاریجانی در نشست علنی صبح امروز(یکشنبه، 26 خردادماه) مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید امانی، بخارایی، صفار هرندی و نیک نژاد، در سخنانی ضمن تجلیل از بیانات رهبری در ملاقات آبه با ایشان، از رفتارهای خصمانه آمریکا بشدت انتقاد کرد.
پس از ارسال آخرین پیام برای مذاکره، دونالد ترامپ روز پنجشنبه و ساعتی پس از دیدار شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن با رهبر معظم انقلاب اسلامی با انتشار پستی در توییتر خود نوشت: «شخصا احساس میکنم هنوز حتی زمان فکر کردن به رسیدن به یک توافق با [ایران] خیلی زود است. آنها آماده نیستند، پس ما هم آماده نیستیم».
حقیقت این است که برای تضعیف و مهار ایران، راهبرد اعضای برجام یکی است اما تاکتیک ها متفاوت است. در ادامه این راهبرد واحد علیه ایران که فقط تاکتیکها به مقتضای حال و مقام، تغییر میکند، ژاپن هم به میانجیگری بین ایران و آمریکا مامور شد و همزمان با چانه زنی ها، تحریمهای بخش پتروشیمی ایران نیز کلید زده شد.
وزارت خزانهداری ایالات متحده در راستای اقدامهای خصمانه برای إعمال فشار حد اکثری به ایران با صدور اطلاعیهای شرکت پتروشیمی خلیج فارس و ۳۹ شرکت پتروشیمی ایرانی، زیر مجموعههای آنها و نیز نمایندگیهای فروش این شرکتها در خارج از ایران را مشمول تحریمهای آمریکا علیه اقتصاد ایران کرد
دونالد ترامپ ده روز قبل در دیدار با نخست وزیر ژاپن از سفر احتمالی او به ایران برای میانجیگری در جهت کاهش تنش در منطقه ابراز خشنودی کرده بود. سید عباس عراقچی دیروز سه شنبه ضمن استقبال از سفر شینزو آبه به تهران، گفت: امیدواریم سفر «آبه» به تهران به کاهش تنشها در منطقه منجر شود.
«بنیامین نتانیاهو» پس از اعلام خبر برگزاری این نشست، گفت شخصاً پیشنهاد برگزاری چنین دیداری را به واشنگتن و مسکو داده و آنها نیز پذیرفتهاند و «این بیسابقه است»/ آمریکا و رژیم صهیونیستی پس از شکست خوردن در براندازی حکومت سوریه از طریق چند سال بحران نظامی و امنیتی، اکنون تلاش میکنند با کمک روسیه و از طریق مذاکرات سیاسی، ایران را از سوریه خارج کنند....
معانقه و معاشقه گرگرفته ترامپ با رژیم صهیونیستی تاحال به طور آشکار و رسمی، اسرائیل را وادار کرده است تا شهرکهای یهودی نشین در کرانه باختری را گسترش دهد و بلندیهای جولان را تملک کند و همچنین بودجه پناهندگان فلسطینی کاهش یابد.
دبیر کل حزب الله لبنان در مراسمی در بیروت به مناسبت روز جهانی قدس اعلام کرد دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در صورت آغاز جنگ با ایران بازنده انتخابات آتی در ایالات متحده خواهد بود.
اعزام تیم های امنیتی جان بولتون، برایان هوک و کوشنر داماد ترامپ به منطقه در آستانه برگزاری سه اجلاس اضطراری سران عربی و اسلامی در مکه مکرمه(پنجشنبه و جمعه) به درخواست عربستان، نوعی لشکرکشی تبلیغاتی- روانی علیه ایران ارزیابی می شود،که پس از لشکرکشی نظامی آمریکا به منطقه، تکمیل کننده پازل ایران هراسی ترامپ است.
روزنامه فرانسوی لیزیکو در مقاله ای این سئوال را مطرح نموده که آیا ترامپ در جنگ سردی که همزمان با چین و ایران آغاز کرده پیروز خواهد شد یانه؟ مقاله روزنامه لیزیکو فرانسه می افزاید: شاید همکاری و میانجی گری ژاپن، بهترین راه برای کمک به ترامپ برای رسیدن به این هدف باشد. زیرا ترامپ در این نبردِ همزمانِ با چین و ایران، با تبلیغات و فشار اقتصادی و تحریم، ...
باتوجه به وجود پایگاههای مهم نظامی آمریکا و حضور بیش از 5000 نیروی آمریکایی در عراق، مقامات ایرانی مؤکداً از عراق خواسته اند که اجازه ندهند آمریکا از خاک عراق برای تهدید ایران استفاده نماید. روابط دوجانبه و لایروبی اروند رود و تسهیل تردد زائران دو کشور و گسترش روابط اقتصادی از مهمترین مسائل قابل گفتگو بین وزیر امورخارجه ایران و هیئت همراه با مقامات ...
دونالد ترامپ، در آستانه سفر به ژاپن گفت به دلیل وضعیت اضطراری ناشی از وجود تنش ها با ایران، مجوز صدور میلیاردها دلار به عربستان سعودی، امارات متحده عربی و دیگر کشورها را صادر می کند. ساعتی بعد مایک پمپئو گفت: «فروش این تسلیحات کمکی برای متحدان ما بوده، ثبات در خاور میانه را تقویت می کند و در بازداشتن جمهوری اسلامی ایران و دفاع از خود به این کشورها ...
از سال گذشته روسیه بارها در باره خطرات استفاده گسترده از پهبادها ابراز نگرانی نموده و حتی بر ضرورت بحث موضوع پهبادها، در دیدارهای مقامات ارشد روسیه و آمریکا تاکید کرده است. وزارت دفاع روسیه بارها عکسی هایی از پهپادهای مورد استفاده توسط تروریست ها در پایگاه های روسیه در سوریه را منتشر کرده است. روسیه همچنین، اخیرا اقدام به تشکیل یگان ویژه ضربت، برای ...
ترکیه یکی از کشورهایی است که در پروژه عظیم طراحی و ساخت جنگندههای اف-۳۵ ایالات متحده همکاری داشته و واشنگتن میگوید خرید موشکهای بالستیک روسی این همکاری را به خطر میاندازد.